Віра Олександрович

Автомобілі класу «люкс» на Тернопільщині - по кишені не всім

Авто

До місцевих бюджетів Тернопільщини уже надійшло 534,6 тис. грн транспортного податку. Значну частину цієї суми сплатили юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Суб’єкти господарювання з Тернопілля з початку цього року спрямували до місцевих бюджетів 534,6 тис. грн транспортного податку, - уточнюють у податковій. - Додатково до бюджету надійшло 232,1 тис. грн, адже фактичні надходження перевищили очікувані на 76,7%.

Юридичні особи сплатили 404 тис. грн транспортного податку. Це – 76% від надходження даного платежу.

- Очікувані показники перевищили на 144,1%, - зауважують фахівці. - Відтак бюджети територіальних громад додатково отримали від юросіб 238,5 тис. грн транспортного податку. Фізичні особи у І-му кварталі 2021 року перерахували за авто класу «люкс» 130,7 тис. грн.

До речі, транспортний податок – один зі складників майнового оподаткування в нашій державі. У теперішньому вигляді його запровадили з 2015 р. Платіж належить до місцевих податків, але базу оподаткування і ставки визначили на загальнодержавному рівні – стаття 267 Податкового кодексу України (ПКУ).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео