Тамара Коблик

Сергій Бабкін представив пісню «Пташка», присвячену парамедикині «Азову» з Тернопільщини (відео)

Катерина Поліщук «Пташка» та її героїчні вчинки і стали натхненням для цієї композиції

Сергій Бабкін разом з молодим українським виконавцем Володимиром Удовенком записали пісню, яку присвятили парамедикині «Азову» Катерині Поліщук із позивним Пташка.

Премʼєра зʼявилась на YouTube-каналі Сергія Бабкіна.

Володимир Удовенко є автором музики та слів. Пісня була написана під враженням після теракту росіян в Оленівській колонії 29 червня 2022 року, коли загинули понад 50 українських військовополонених. Нова композиція присвячена парамедикині батальйону «Азов» з позивним Пташка. 

Як розповів Сергій Бабкін, після чергового концерту в Європі на підтримку України йому прийшло повідомлення від учасника команди «Ліги Сміху» Вані Кухарчука, в якій Бабкін був тренером за мирних часів. Він показав співаку пісню у виконанні Володимира Удовенка, якого Бабкін не знав.

Я не знав, хто це, бачив хлопця перший раз, але пісня мене зачепила одразу. Пізніше мені розповіли його драматичну історію. До війни він не мав відношення до музики, працював менеджером у великій компанії. Але 24 лютого його життя, як і в кожного з нас, кардинально змінилося. Перші два тижні війни Володимир зі своєю родиною переховувався у підвалі в Бучі. Там же він і написав свою першу пісню. Після звільнення Київщини він повернувся додому, почав записуватись на студії, продовжував створювати пісні, - зазначив Бабкін.

За його словами, коли сталась трагедія в Оленівці, де російські окупанти жорстоко вбили полонених азовців, Володимир Удовенко написав «Пташку». 

Вона та її героїчні вчинки і стали натхненням для цієї композиції. Володимир запропонував мені заспівати цю пісню, і я без роздумів погодився зробити дует, - пояснив музикант.

Пташка - це позивний парамедикині з батальйону “Азов” Катерини Поліщук, яка нещодавно була звільнена з полону. 

Фото та відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео