Анастасія Кисіль

«Співаю, доки жива»: «Пташка» з Тернопільщини записала звернення до українців

У пеклі російського полону досі залишаються багато українських захисників. Тому основне завдання зараз - боротися за кожного воїна, наголошує парамедикиня Катерина Поліщук

Звільнена з полону «Пташка» з Тернопільщини поділилася відео з підземелля Азовсталі, де співає українську пісню. Вона пише, що коли було страшно, важко і здавалося, що вже кінець, воїни продовжували співати. Також дівчина закликає всіх українців боротися за тих, хто ще залишився у полоні окупантів. Катерина Поліщук виходить на зв’язок через свою інстаграм-сторінку

Я повернулася.  Але повернулась не зовсім, бо частина мого серця залишилася там, у російському полоні. Адже українські воїни досі знаходяться в цьому пеклі. Тому наше основне завдання - далі боротися за кожного українського воїна. Зараз зовсім трішки я відновлюся і ми будемо продовжувати боротьбу. Будемо звільняти українські землі від цієї напасті і звільняти українських військових. Це першочергово. Це моє завдання і мій обов’язок. Я вважаю, що це обов’язок кожного свідомого громадянина. Боротися, не зупинятися, бути сильними, - каже дівчина. 

Дівчина закликає всіх українців боротися за тих, хто ще залишився у полоні окупантів

Також Катерина Поліщук опублікувала відео з підземелля «Азовсталі», де вона співала, незважаючи ні на що. “Пташка” зазначає, що пісня - її зброя.

В руїні та золі ми підтримували вогонь життя гарячими серцями. Коли було важко - співали. Було страшно - співали. Здавалось кінець - співали. А ще працювали. Цілодобово, самовіддано, безупинно, безапеляційно. Відчай гнали залізною арматурою, розпач - братерством, втому - силою рідної землі, жаль - вірою в народ України. Співаю, доки жива. Жива - доки борюсь.

Нагадаємо, Катерина Поліщук із псевдо «Пташка» була звільнена з російського полону в середу, 21 вересня, разом з великою частиною інших захисників Маріуполя.

Дівчина, яка прославилася своїми піснями в підземеллі заводу «Азовсталь» навесні, нещодавно опублікувала перші фото після звільнення.

Фото з інстаграм-сторінки Катерини Поліщук

Вибір читачів за тиждень

Відео