«Бананова» ідея студентки з Тернополя здивувала Канаду
Наукова розробка тернопільської студентки зацікавила канадських фахівців
Цікаві факти про виробництво бананового борошна із відходів супермаркетів навела своїм молодшим колегам інтерн програми Mitacs 2018, студентка 4-ого курсу Тернопільського національного технічного університету Ольга Матіяш, яка навчається за спеціальністю «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на кафедрі харчової біотехнології і хімії.
Про це повідомляє сайт вишу.
Під час презентації згаданої канадської урядової програми наукових стажувань молодий науковець відкрила перед студентами цілий світ можливого використання бананових відходів у побуті та різних галузях економіки. Зокрема, висушені та змелені в порошок, бананової шкірки чи м’якоть – досить ефективне органічне добриво. Бананові відходи можна використовувати і як стимулятор росту для огородніх культур, і як добавку в їжу для тварин. Адже бананове борошно містить калій, фосфор, кальцій, магній. Головне, зберегти ці поживні елементи під час відповідної переробки. Цю тему й дослідила Ольга Матіяш, зацікавивши канадських фахівців новизною і оригінальністю теми, - повідомляється у дописі.
Фото з допису