Віра Олександрович

Без забобонів: жителі Тернопільщини кодів у паспорті не бояться

ДФС3

Різноманітні адмінпослуги якісно і оперативно надають у Центрах обслуговування платників (ЦОП) Тернопільщини.

Причому найпопулярнішою послугою серед краян досі залишається внесення просто до паспорта даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, або ідентифікаційний код. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- За перших 4 місяці 2018 року 17 ЦОПів на Тернопіллі відвідали 161 285 платників податків, - звітують у податковій. – Їм фахівці надали 50 284 адміністративних послуги. Порівняно із аналогічним періодом торік кількість відвідувачів ЦОП зменшилася на понад 5 тисяч осіб, але статистика наданих послуг зросла на 17 302.

При цьому у Тернопільській об'єднаній державній податковій інспекції (ОДПІ) надали 16 159 послуг (32,1% від загалу – прим.), у Бучацькій – 12 629 (25,1%), у Кременецькій – 9 883 (19,6%), у Чортківській – 9 700 (19,2%), а також у ГУ ДФС в області – 1 913 (3,8%).

- У структурі наданих адміністративних послуг найбільшу питому вагу традиційно займає послуга із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - визнають у податковій. – Таку послугу надали 20 095 фізичним особам. Це - 40% від загальної кількості наданих адмінпослуг. Окрім того, значну кількість послуг надали із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків (17 508, або 34,8%), надання витягів із реєстру платників єдиного податку (2 298, або 4,6%), а також – із реєстрації книг обліку розрахункових операцій (2 173, або 4,3%).

Нагадаємо, у приміщенні ЦОП Тернопільської ОДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України надають послуги із безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і звичайних громадян.

- Протягом 4 місяців 2018 року працівники підрозділу згенерували 5 571 відкритих ключів електронного цифрового підпису, - уточнюють у податковій.

До того ж, у залі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ виділили окреме місце із надання послуг електронного сервісу «Інспектор-онлайн». У вівторок і четвер там проводять сеанси скап-зв’язку із платниками податків з надання консультацій. Лише у квітні за наданням такої послуги зверталися 20 платників податків.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео