Олена Чепіль

Безбар’єрність: у Тернополі показали унікальну виставу для всіх (фото)

Вчора, 6 лютого, у Тернопільському ляльковому театрі відбувся прем’єрний показ інклюзивної вистави «Мауглі» за мотивами однойменного роману Редьярда Кіплінга.

інклюзивна вистава

Однією із особливостей вистави є те, що звірі «заговорили мовою жестів», отже одночасно дивилися виставу дітки, які чують й ті, які мають порушення слуху. Для втілення такого задуму художниця театру Оксана Федун зробила спеціальну конструкцію ляльок.

- Поринути у світ джунглів запросили дітей з порушенням слуху. Привітав із прем’єрою та подякував акторам за сприяння у створенню безбар'єрного суспільства заступник голови ОДА Віктор Устенко, – повідомляють на офіційній сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація. 

Безбар’єрність – це не лише про повагу та гідність, а й про комфорт та зручність для всіх громадян. Так, завдяки сьогоднішній виставі, у Тернополі змогли подолати ще один бар'єр.

Нагадаємо, що актори до прем’єри готувались з жовтня й ретельно вивчали мову жестів. Наступний показ вистави «Мауглі» відбудеться ще й 9 лютого.

інклюзивна вистава «Мауглі»

інклюзивна вистава «Мауглі»

інклюзивна вистава «Мауглі»

інклюзивна вистава «Мауглі»

глядачі

інклюзивна вистава «Мауглі»

актори Тернопільського лялькового театру

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео