Безпека людей понад усе: у Чорткові встановили вже четвертий пожежний наземний гідрант

DSC_0513

Пожежні гідранти європейського зразка продовжують встановлювати у різних куточках Чорткова. Цього разу гідрант встановили у мікрорайоні «Кадуб», поблизу супермаркету «Європа». Загалом це вже четвертий у місті, раніше пожежні гідранти встановили на вул. Ст. Бандери (неподалік пошти) та на вул. Шевченка (поблизу Домініканського костелу) та на території пожежно-рятувальної частини.

На щастя, жоден із гідрантів наразі не застосовували, лише проводили навчання.

– Під час лиха кожна секунда важлива. Інколи, щоб під’єднатись до підземних пожежних гідрантів – потрібна не одна хвилина. Адже спершу треба зняти каналізаційний люк, а вже потім під’єднатись до води. Часом доступ до гідрантів обмежують, наприклад, припарковані автомобілі. Тому наземний гідрант  – це неабияке посилення оперативності рятувальників.

DSC_0512
DSC_0512

Безпека та життя людей – найцінніше. Тому ми продовжуємо спільно з Чортківським водоканалом та Управлінням ДСНС у Тернопільській області впроваджувати систему наземних пожежних гідрантів. До слова, програма щодо відновлення пожежних гідрантів у нашому місті діє вже два роки, – пояснив міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео