Віра Олександрович

Білецька сільська рада заплатить Тернополю 250 тисяч гривень

Карта1

Проект рішення Тернопільської міської ради «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2020 рік» оприлюднили вчора, 27 січня.

Автор цього документу - начальник міського відділу охорони здоров'я і медичного забезпечення Василь Даньчак. Він проситиме депутатів затвердити договір із Білецькою сільською радою (із повним текстом можна ознайомитися ТУТ – прим.).

За даними сайту «Децентралізація», Білецьку ОТГ створили 23.12.2018 р. У неї об’єдналися 6 рад. Площа ОТГ - 101.3 кв. км. Чисельність населення – 9 921. Причому усе – сільське.

Карта2
Карта2

Суть у тому, що Білецька сільська рада в особі голови Дмитра Малика і міська рада в особі мера Сергія Надала домовляться про надання медичних послуг у закладах охорони здоров’я Тернополя жителям приміської громади. Втім, це стане можливим лише «при умові передачі із місцевого бюджету Білецької сільської ради (ОТГ) до міського бюджету видатків на відшкодування послуг у вигляді міжбюджетного трансферту». Власне, йдеться про кошти медичної субвенції, виділені державою. Наразі домовленість - лише на І квартал 2020 р.:

- січень - 100 тис. грн;

- лютий - 100 тис. грн;

- березень - 50 тис. грн.

Таку субвенцію спрямують головному розпоряднику коштів на фінансування закладів охорони здоров’я Тернополя. Це буде оплата за надані медичні послуги мешканцям Білецької ОТГ. Якщо політики погодяться, то контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради із питань бюджету і фінансів.

До слова, востаннє міських депутатів збирали ще минулого року. Розпорядження про нову, уже 45-ту сесію міської ради оприлюднили сьогодні, 28 січня. Засідання відбудеться 7 лютого. Початок - о 09:00. Питань підготували вже чимало (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео