Тамара Коблик

Біля водоспаду у Ниркові хочуть видобувати гіпс: прокуратура звернулася до суду

Є небезпека, що так одразу загине багато видів рідкісних рослин

DSC_1819

Прокуратура звернулась до суду через намагання підприємства розпочати видобуток гіпсу поблизу с. Нирків, де ростуть рідкісні рослини. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурори з’ясували, що суб’єкт господарювання, який має намір видобувати корисні копалини на Нирківському родовищі гіпсів, в судовому порядку оскаржив висновок Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА, яким визначено недопустимим провадження планованої діяльності через порушення природоохоронного законодавства.

За висновком спеціалістів, видобування гіпсів на Нирківському родовищі негативно вплине на навколишнє середовище, оскільки буде здійснюватися на територіях зростання ряду видів рослин, занесених до Червоної книги України та до переліку рідкісних, занесених до Зеленої книги України.

Також надрокористування планується на території, де узгоджено створення комплексної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Солонські говди». 

Відтак, з метою належного захисту інтересів держави, Спеціалізована екологічна прокуратура Тернопільської обласної прокуратури подала заяву про вступ у вказану справу.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду прокурора допущено до участі у справі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео