Ростислав Фук

Близько 12 годин гасили пожежу після атаки дронів на Тернопільщині

Поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури перевірили повітря та воду на вміст шкідливих речовин. У деяких господарствах обмежили користування криницями

Близько 12 години дня 12 березня  рятувальникам Тернопільщини вдалося ліквідувати пожежу на об’єкті інфраструктури в Кременецькому районі. До гасіння вогню залучали тактичного робота, пожежний потяг, понад 70 рятувальників, техніку. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

На місці працюють правоохоронці органи. Розслідування здійснюється за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, у ніч на 12 березня, внаслідок атак ворожими безпілотниками типу «Shahed»сталась пожежа на одному з обʼєктів інфраструктури в Кременецькому районі. Загиблих та травмованих немає.

На даний час встановлюються розміри завданих збитків та масштаби пошкоджень. За попередньою інформацією майно цивільних мешканців у пожежі не постраждало.

За висновками обласного центру контролю та профілактики хвороб, при дослідженні взірців атмосферного повітря, відібраних поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури, перевищень гранично допустимих норм вмісту шкідливих речовин не виявлено, – йдеться в повідомленні.

Фахівці Держпродспоживслужби та держекоінспекції здійснили забір води в місцевих криницях та відкритих водоймах.

17 домогосподарств повідомлені про рекомендації щодо обмеження користування водою з криниць для пиття та приготування їжі. Служби організовують довезення бутильованої води для цих мешканців.

Читайте також: Уночі в росії пролунали вибухи: що відомо про атаку дронів

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео