Ростислав Фук

Уночі в росії пролунали вибухи: що відомо про атаку дронів

російське оборонне відомство стверджує, що дрони атакували 7 областей

У ніч проти 12 березня в понад п'яти російських регіонах заявили про атаки безпілотників. У двох областях відомо про удари по нафтобазах. Про це повідомили Міноборони рф, місцева влада та російські телеграм-канали, пише Громадське.

Оборонне відомство стверджує, що проти регіонів застосували 25 безпілотників. Так, дрони збили над територіями Московської, Ленінградської, Бєлгородської, Курської, Брянської, Тульської та Орловської областей.

Губернатор Нижньогородської області Глєб Нікітін заявив про атаку безпілотників на Кстовську промзону, на об'єкт паливно-енергетичного комплексу. Пожежу зафіксували на одній з установок з перероблювання нафти. Попередньо, без постраждалих.

Як стверджує російський ресурс Astra, пожежа сталася на нафтобазі «Лукойлу». За словами місцевих, горить установка АВТ (атмосферно-вакуумна трубчатка) — одна з основних для таких підприємств, уточнив канал Mash.

За даними губернатора Орловської області Андрія Кличкова, в Орлі впав безпілотник. Атаки зазнав об'єкт паливно-енергетичного комплексу. Минулося без постраждалих.

Як зауважив очільник міста Юрій Парахін, з сусідніх будинків евакуювали 17 людей.

Очільник Бєлгородської області Вʼячеслав Гладков наголосив, що регіон також зазнав атаки безпілотників. Унаслідок вибухів постраждалих немає, однак є пошкодження лінії електропередачі. Без світла залишилися сім населених пунктів.

У Воронежі, Курській, Московській, Брянській та Ленінградській областях місцева влада повідомила, що про постраждалих чи ушкодження інформація не надходила.   

Нагадаємо, у ніч на 12 березня, внаслідок атак ворожими безпілотниками типу «Shahed», сталась пожежа на одному з обʼєктів інфраструктури в Кременецькому районі. Загиблих та травмованих немає.

Фото Astra

Вибір читачів за тиждень

Відео