Орест Сарматський

 Близько 35% меду містить антибіотики (Агро-новини)

k30

Понад третину меду, отриманого від виробників, доводиться повертати через вміст антибіотиків або наявність їх залишків. Такої продукції — 35%, повідомила бренд менеджер компанії Beehive Тетяна Ветшанова кореспонденту Kurkul.com.

«Beehive активно нарощує виробництво меду, постійно зростає кількість працівників на підприємстві. Мед постачають в Німеччину, США, Канаду, та інші країни Європи. Основні ринки збуту на сьогодні — Німеччина та США», — повідомили представники компанії.

1203
1203

Як розповіла Тетяна Ветшанова, наразі Beehive проводить переговори з крупними торговельними мережами України. Планують до нового року представити свій продукт в Україні.

Україна вдвічі збільшила експорт гороху

Україна експортувала 452,2 тис. т гороху, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період попереднього сезону. Про це повідомляє agrotimes.net.

Обсяги експорту гороху за чотири місяці цього сезону лише на 3% поступається обсягам за увесь 2017/18 МР.

Найбільшим імпортером українського гороху стала Індія, яка закупила 193,8 тис. т бобових, що на 26,2 тис. т більше, ніж у минулому сезоні.

1201
1201

Також Україна на 42,5 тис. т збільшила експорт гороху в Туреччину, який склав 100,1 тис. т. У М'янму відвантажено 45,5 тис. т бобової (+41,1 тис. тонн), а в Нідерланди 26,9 т (+24,9 тис. т).

Запорізькі аграрії сплатили податків на 85 млн грн більше

Аграрії Запорізької області, які у своїй діяльності застосовують спрощену систему оподаткування, перерахували з початку року 278 млн грн. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко. За її словами, надходження єдиного податку порівняно з минулим роком зросли на 85 млн грн.

«На сьогодні спрощену систему оподаткування обрали 2,2 тис. представників агросектора. Вони обробляють понад 1 млн га землі. Доля сплаченого ними єдиного податку у загальних надходженнях складає майже 30%. Зростання нарахувань до рівня минулого року відбулось за рахунок збільшення ставок, застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель, а також реєстрації нових платників», — зазначила Юліана Козаченко.

1202
1202

Найбільші відрахування забезпечили аграрії, які обліковуються в Пологівській об'єднаній державній податковій інспекції — 73,5 млн грн.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео