Віра Олександрович

Борги – це замкнуте коло, в яке краще не ступати, впевнені на Тернопільщині

Гроші

У рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету на Тернопільщині вже надійшло 32 млн грн. Адже більшість розуміє: борги – це замкнуте коло, в яке краще взагалі не ступати. А якщо все-таки накопичили, треба швидко повертати.

Про це повідомили Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

За вісім місяців податковий борг до зведеного бюджету в абсолютному значенні вдалося зменшити на 37,1 млн грн, - каже заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Володимир Білий. – Борги віддали 704 юридичних осіб, у тому числі: у повному обсязі – 496 суб’єктів господарювання на суму 19,9 млн грн.

Лише у серпні забезпечили зменшення в абсолютному значенні податкового боргу до зведеного бюджету 290 юридичних осіб, які допустили податковий борг на загальну суму 12,7 млн грн. У тому числі, у повному обсязі розрахувалися 214 суб’єктів господарювання на суму 8,5 млн грн.

За 8 місяців у рахунок погашення податкового боргу спрямували до зведеного бюджету 32 млн грн, у тому числі до державного – 25,4 млн грн, - додає Володимир Білий. - Зокрема, у серпні сплатили до зведеного бюджету 2,9 млн грн, із них до державного – 2,2 млн грн.

Із початку року подали 122 звернення до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб на суму податкового боргу 54,7 млн грн. Відтак задоволили уже 59 звернень на суму 28,1 млн грн.

Щодо звернення стягнення на активи фізосіб через органи державної виконавчої служби, то до суду передали 149 позовів на суму боргу 3,5 млн грн, - продовжує він.

За 8 місяців, стверджує фахівець, надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна становлять: до зведеного бюджету - 429 тис. грн (у тому числі у серпні – 23,3 тис. грн), до державного – 65,5 тис. грн (у т. ч. у серпні – 5,4 тис. грн) і до місцевих – 363,5 тис. грн (у т. ч. у серпні – 17,9 тис. грн).

Порівняно із торішнім січнем-серпнем, надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету зросли на 71,4 тис. грн, або на 20%, а до місцевих бюджетів – на 96,9 тис. грн, або на 36,3%, - уточнює пан Білий.

До речі, платники податків можуть в «Електронному кабінеті» на офіційному веб-порталі відомства переглянути інформацію щодо стану розрахунків із бюджетом. Там також є інформація про податковий борг, у розрізі податків, належних платнику до сплати, на задану дату і прогноз щодо платежів до кінця поточного року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео