Ботанічний сад на Тернопільщині перетворили на мрію

ботсад мрії1

Упродовж тижня волонтери Культурної асоціації «Новий Акрополь» перетворювали Кременецький ботанічний сад у мрію. Люди різної вікової категорії, найрізноманітніших професій, різних типів характеру, з різних куточків України, але єдиних у своїх поглядах вдосконалювали та робили привабливішим для туристів найстаріший ботанічний сад в Україні.

– Спільними зусиллями було зроблено чимало: відновлено сходи і перила на туристичному маршруті, впорядковано оглядові майданчики та відремонтовано альтанки, надано естетичного вигляду колекційно-експозиційним ділянкам, – розповідають у Кременецькому ботанічному саду.

Свій табір волонтери розташували у наймальовничішій частинці Кременця.

ботсад мрії2
ботсад мрії2

– Протягом тижня на одній з мальовничих галявин ботанічного саду було приємно споглядати метушливі клопоти у наметовому таборі. Комфортні умови просто неба налагоджені враз спільно з працівниками господарського відділу. Компактно розташовані палатки, облаштований літній душ, столи під кронами розлогих дерев, місце для приготування їжі – усе раціонально продумано, до найменших дрібниць. Кожного ранку з бадьорим настроєм та привітною посмішкою на обличчі волонтери разом з працівниками виходили і працювали на благо ботанічного саду, – діляться спогадами працівники ботсаду. 

ботсад мрії
ботсад мрії

На знак подяки акропольцям подарували календар «Місце зустрічі змінити не можна» як символ відліку часу до наступних «побачень».

Фото Кременецького ботанічного саду

Вибір читачів за тиждень

Відео