Євгенія Цебрій

Бракувало місця в готелях: на тривалих вихідних у Тернополі побільшало туристів

244540193_4310879912356700_7974328031596291228_n

Під час тривалих святкових вихідних кількість туристів у Тернополі побільшала в рази. Подивитися на місто люди приїжджали як індивідуально, так і групами від туристичних фірм. Дехто зупинявся у місті, мандруючи на відпочинок на Закарпаття. Були такі дні, що навіть бракувало місця в готелях.

- 15 жовтня увечері об’їздили з туристом 8 готелів і ніде не змогли знайти місця, - розповів тернопільський таксист.

На вихідних 14-17 жовтня кількість туристів у Тернополі справді була більшою у порівнянні з іншими вихідними, підтверджує керівниця туристично-інформаційного центру Тернополя Ірина Потішна.

- Цифру щодо кількості туристів назвати важко, бо у туристично-інформаційний центр звертаються не всі, - каже вона. - Але приміром, минулих вихідних до нас зайшло лише дві людини, а на ці свята - близько 50. Були гості з різних міст – Києва, Запоріжжя, Дніпра, Івано-Франківська, Хмельницького. Приміром, у суботу, 16 жовтня наші екскурсоводи зранку до ночі проводили екскурсію за екскурсією. А ще було багато приватних екскурсоводів та турфірм з інших міст. Якщо вийти у місто, то туристичні групи були всюди – і на Театральному майдані, і біля Катедри, і біля ставу.

Ірина Потішна додає, що на вихідних у місті було багато святкових заходів, на які приїхали різні делегації, відповідно вони теж зайняли місця у готелях. Також через місто проїжджали туроператори з туристами, вони теж зупинялися у місті на нічліг. Зазвичай люди, які заходять в туристично-інформаційний центр, найперше цікавляться інформацією про місто, запитують чи є тут якісь особливі місця з «родзинкою». А в нас таких практично немає, так як приміром, у Львові, зазначає керівниця туристично-інформаційного центру.

- Тернопіль - одне з небагатьох міст, де в центральній частині є став, відповідно багато хто хоче прогулятися набережною. Також багато людей їдуть турами на Закарпаття і заїжджають подивитися ще й на Тернопіль, - говорить вона. - Назвати фішку, заради якої у наше місто їдуть в гості, на жаль, наразі ми не можемо. Кожен обирає щось своє. У нас нема чогось такого, заради чого сюди можна їхати, крім Ставу. Якщо говорити про кухню, то так, у кожного закладу є свої цікаві страви. Але закладів із фішкою немає, а людям це цікаво.

Фото: Антон Марчевський

Вибір читачів за тиждень

Відео