Бучачанин повернувся з Америки, щоб записатися до війська добровольцем

Днями ще один бучацький волонтер, Володимир Вікарчук, пішов добровольцем захищати Україну.

Задля цього юнак спеціально повернувся з Америки, але про це воліє не говорити, бо не вбачає у цьому нічого надзвичайного.

«Обов’язок кожного українця при зовнішній загрозі іти на фронт і захищати свою Батьківщину», - каже Володимир.

Він був активним учасником Майдану, снайпер стріляв у нього і потрапив ногу. За сприяння американського священика Володимир поїхав заліковувати рану у Штати, але й там не втратив патріотичної «злості». Міг би десь в Америці й «зачепитися», але не з його характером. Хлопець вирішив, що його місце – там, де у боях вирішується доля України. І повернувся. Батьки прийняли такий вибір сина. Попри зрозуміле хвилювання, вони дуже пишаються ним.

За фахом Володимир – медик, але відверто зізнається, що у медичній службі не бажав би залишатися. На сьогодні юнак проходить перекваліфікацію у Харкові. Разом з іншими бучацькими волонтерами Володимир не раз їздив до наших воїнів на фронт, тож добре знає реальну ситуацію.

Із військкомату юнака проводжали його друзі-волонтери,
родина. Отець Юрій Матвіїшин поблагословив його та ще одного мобілізованого бучачанина – Ярослава Колесника – на добру службу й щасливе повернення додому із перемогою. Цього ж побажав воїнам військком, підполковник Сергій Дзюма, передає сайт Бучацької РДА.

Вибір читачів за тиждень

Відео