Тамара Коблик

До міської ради прийшли учні Української гімназії ім. І.Франка та їхні батьки: просили залишити на посаді діючого директора

За результатами зустрічі з представниками батьківського колективу та учнів буде проведена додаткова зустріч-обговорення

Вчора, 13 липня, під стіни Тернопільської міської ради прийшли представники батьківського комітету та учнів Тернопільської Української гімназії ім. І.Франка. З представниками зустрівся міський голова Сергій Надал. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Представники закладу висловили свою думку щодо створення нового академічного ліцею «Українська гімназія» ім. І.Франка та просили залишити на посаді діючого директора гімназії.

Нагадаємо, що 9 червня на сесії Тернопільської міської ради прийнято рішення про реорганізацію Української гімназії ім. І.Франка та Технічного ліцею шляхом їх злиття та створення навчального закладу із назвою Тернопільський академічний ліцей «Українська гімназія» ім. І.Франка. Тоді дане рішення не викликало жодних зауважень, оскільки перед прийняттям було обговорене та розглянуте експертними радами, представниками громадськості, батьків, педагогічних колективів та відповідними депутатськими комісіями.

Відповідно до чинного законодавства, був проведений конкурс на посаду директора нового закладу, під час якого було визначено потенційного кандидата на посаду керівника. Це обурило окремих представників батьківського комітету, які й прийшли під стіни міської ради.

Про оголошення конкурсу були особисто повідомлені діючі керівники закладів, які об’єднувалися, у т.ч. теперішній керівник гімназії Анатолій Крижанівський. Викликає нерозуміння, чому теперішній керівник гімназії навіть не подав свою кандидатуру на участь у  конкурсі?

До слова, за результатами зустрічі з представниками батьківського колективу та учнів буде проведена додаткова зустріч-обговорення. Також депутатам буде направлено на розгляд звернення представників батьківського комітету.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео