Оксана Мацьопа

«Будь другом. Собі теж»: в Україні стартувала кампанія на підтримку ментального здоров'я чоловіків

Кампанія заохочує чоловіків більше дбати про своє ментальне здоров’я та звертатися по допомогу, коли вони цього потребують

В Україні запустили інформаційну кампанію «Будь другом. Собі теж». Вона має на меті заохотити чоловіків дбати про своє ментальне здоров’я. Про це повідомили у пресцентрі Міністерства внутрішніх справ України. 

В умовах повномасштабної війни українські чоловіки стикаються з численними психологічними викликами. Втрата близьких, розлука з родинами, постійний стрес – усе це створює тягар, з яким може бути складно впоратися самотужки. 

Проте з дитинства хлопчиків нерідко обмежують у прояві емоцій, формуючи стереотипи на кшталт «чоловіки не плачуть», які є руйнівними для ментального здоров’я. Через ці установки у старшому віці хлопці та чоловіки уже самі забороняють собі природні реакції на стрес та переживання, аби зберегти образ сильного та безстрашного в очах суспільства, - йдеться на сайті МВС.

Кампанія «Будь другом. Собі теж» звертається до чоловіків із закликом осмислити власне ставлення до ментального здоров’я крізь призму чоловічої дружби. Адже часто чоловіки готові зробити для друзів значно більше, ніж для себе самих. То ж заклик кампанії — бути другом і собі самому, а отже звикати піклуватися і про себе також.

 Відео: МВС

Вибір читачів за тиждень

Відео