Тамара Коблик

В Україні дозволили купувати авто з номерними знаками

Винятком є індивідуальні номерні знаки та знаки із певною комбінацією цифр, які офіційно можна купити у сервісних центрах МВС

Відтепер під час перереєстрації транспортних засобів у зв’язку зі зміною їх власників можна залишити наявні закріплені за транспортними засобами номерні знаки, за бажанням покупців таких транспортних засобів. Про це повідомили у пресслужбі Головного сервісного центру МВС. 12 травня набули чинності зміни, які затвердив Кабінет міністрів постанові №454 від 2 травня.

Тепер при укладенні договору купівлі-продажу та при перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна передати безоплатно номерні знаки від попереднього власника новому власнику, окрім номерних знаків із відповідною комбінацією цифр та індивідуальних номерних знаків.

А номерні знаки з відповідною комбінацією цифр – платні номерні знаки державної реєстрації – можна передавати лише за умови оплати їх вартості, – зазначили в МВС.

Тобто в разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, через зміну їх власників, коли покупець виявить бажання отримати ці ж платні номерні знаки, то йому потрібно буде сплатити їх вартість сервісному центру МВС.

Крім передачі такого номерного знака між родичами – іншому з подружжя, батькам, дітям – тим, із ким можна підтвердити зв’язок документом. У разі, якщо номерні знаки з визначеною комбінацією цифр залишаються за авто, яке переходить родичам, – сплачувати за них ще раз не вимагається.

Як додали в МВС, такі зміни зокрема вносяться і для того, аби в майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок «Дія» або через «Електронний кабінет водія» була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео