Дарія Шевченко

Будівельник з Тернопільщини вирощує помідори-рекордсмени (фото)

Деякі томати, вирощені Олексієм Сидоруком, досягали ваги понад 1 кг

Олексій Сидорук із села Нападівка, що на Кременеччині, за фахом – будівельник. Однак останнім часом активно вирощує помідори. Завдяки догляду виростають овочі-рекордсмени. Найбільші представники сорту Мікадо торік заважували 1 кг 200 г. Нинішнього сезону поки що зафіксували показник 900 г. У середньому з кожного куща чоловік збирає до 5 кг продукції.

Чоловік розповів, що починав вирощувати із розсади, яку подарувала бабуся Марія. Неочікувано отримав високий урожай. Свіжими плодами ласувала вся сім’я, готували консервації на зиму, а залишки продали. Тоді й подумав, що можна отримувати додатковий дохід до сімейного бюджету, йдеться джерело. Про це пише bizagro.com.ua.

Наступного сезону придбав насіння і засадив 5 сотих городу біля хати. На третій рік уже відвів помідорам ділянку площею 10 сотих. Так від старту у 100 кущів перейшов до 2 тисяч. А останнім часом їх уже є 6 тисяч (займають 23 ари). Овочі різноманітних кольорів — рожеві, жовті, червоні…

Усі роботи — від сівби до збирання плодів — господар виконує власноруч. Частина насіння — куплене, інше — власне. Репродуктивний матеріал ранніх і середніх сортів висіває у спеціальних парничках останнього місяця зими, а пізніх — у березні. Використовує придбану у крамниці землю. Після заморозків поселяє розсаду на ділянку. Оскільки кущі високорослі, то потребують підв’язування до кілків.

Пан Олексій дуже любить жовті томати (зокрема Апельсин) та рожеві (Мікадо і Волове серце). До речі, це сорти української селекції. Садить і гібриди.  

Окрім городини, ентузіаст вирощує і квіти. Насіння висіває ще у січні. А вже потім плавно переходить на пасльонові.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео