Юлія Пацкаль

«Був здивований, що люди так згуртувалися»: поранений боєць з Тернопільщини дякує за допомогу на лікування

38-річний Михайло Костів вже переніс дві операції, попереду - лікування і реабілітація

Пораненого бійця територіальної оборони з Копичинців Михайла Костіва двічі прооперували в Луцьку. З голови та тіла військового витягнули осколки, які він отримав внаслідок ворожого мінометного обстрілу на Донеччині. Ще чимало дрібних уламків залишаються у тілі захисника, наразі медики вирішили їх не чіпати, повідомив Терену  командир добровольчого формування тероборони Копичинецької ОТГ Роман Бараболя.

Від 18 січня Міша вдома, відновлює документи, які згоріли у позашляховику, куди потрапила міна. Ми бачимося майже кожного дня. Він почувається вже набагато краще. На днях їде на лікування та реабілітацію до Тернополя. Чекає, поки заживуть рани, щоб зробити операцію на барабанних перетинках, - розповідає він.

Михайло Костів, його рідні та побратими щиро дякують усім небайдужим, які долучилися до збору коштів на лікування.

Михайло взагалі був здивований, що люди так згуртувалися і допомогли йому. Він дуже добрий, не хотів, щоб люди віддавали свої кошти, але витрати на лікування великі і вони справді були потрібні, - зазначає Роман Бараболя. 

Нагадаємо, Михайло Костів був поранений 5 січня. Повертаючись із бойової позиції поблизу Лиману, разом із побратимами вони потрапили у ворожу засідку. Поранений, він пішки дійшов до своїх позицій та врятував побратима. Ще троє, на жаль, загинули.

Фото надав Роман Бараболя

Вибір читачів за тиждень

Відео