Юлія Пацкаль

Потрапив під мінометний обстріл: поранений боєць з Тернопільщини потребує допомоги (фото)

Михайло Костів разом із побратимами потрапив у ворожу засідку. Поранений, він пішки дійшов до своїх позицій та врятував побратима

Допомоги на лікування і реабілітацію потребує боєць територіальної оборони з Копичинців 38-річний Михайло Костів. Він отримав осколкові поранення голови та тілесні ушкодження, виконуючи бойове завдання на Донеччині. Наразі захисник перебуває в лікарні у Дніпрі та очікує на операцію. Про це повідомив командир добровольчого формування тероборони Копичинецької ОТГ Роман Бараболя.

У березні 2022 року Михайло Костів перший з бійців тероборони Копичинецької громади пішов добровольцем захищати Україну на фронт. Останні сім місяців він служив на Донецькому напрямку: Мар’їнка, Краматорськ, Лиман. 

Михайло Костів

Зранку, 5 січня, Михайло повертаючись із бойової позиції разом із побратимами, потрапили у ворожу засідку. 

Четверо бійців разом із Михайлом були чотири доби на бойовій позиції біля Лиману. Їхній командир приїхав забирати хлопців на пікапі. Вони від’їхали буквально один кілометр від позиції і потрапили у ворожу засідку, під мінометний обстріл, - розповів Терену Роман Бараболя.

Перша міна прилетіла в кузов позашляховика. Побратим Михайла, який сидів позаду, загинув на місці, ще троє отримали поранення.

Міша вийшов із машини, витягнув загиблого, а тоді на 5 метрів відтягнув пораненого водія. Коли машина почала горіти, він побіг витягнути ще двох хлопців, які через поранення не могли вийти самостійно. Але прилетіла друга міна. Мішу відкинуло. Від вибуху у нього трісли барабанні перетинки, а ті військові, що були у машині, на жаль, загинули, - каже Роман Бараболя.

Позашляховик наших захисників, що потрапив під мінометний обстріл

Після третього “приліту” Михайло Костів отримав осколкові поранення. Він пішки дістався до своєї позиції. Звідти вже викликав підмогу, аби забрати пораненого та загиблих Героїв.

Усі документи Михайла згоріли у машині. Наразі він знаходиться в одній із лікарень Дніпра та очікує подальшого лікування та реабілітації на заході України.

Допомогти Герою можна, перерахувавши кошти на картку Приват Банку: 

4149 6293 6099 0501 (Роман Бараболя). 

P.S Рідні і близькі захисника дякують усім небайдужим за допомогу. Збір коштів триває до 18.00 12 січня. 

Фото надав Роман Бараболя

Вибір читачів за тиждень

Відео