Орест Сарматський

Часник, що не має неприємного запаху, виготовляють у Лівані (Агроновини)

2801 (Copy)

Часник – чудова спеція, яка покращує смак багатьох страв. Особливо часто його використовують у східній кухні. Утім, часник має побічний ефект – неприємний запах, тому часто споживачі у ресторанах відмовляються від страв з ним.

Та цю проблему вже розв’язано. Після шести років експериментів ліванська компанія “Garlidoux” розробила часник зі звичним смаком, але без неприємного запаху.

Насправді, це не зовсім часник, а часникова паста, пише the961.com. Вона не лише позбавляє від неприємного запаху, а й від інших побічних ефектів після вживання часнику, як-от неприємні відчуття у шлунку.

- Ми розробили технологію, яка зводить до нуля побічні ефекти сирого часнику, зберігаючи на 100% форму, смак, смак, переваги сирого часнику. Відтепер сирий часник можна їсти, не страждаючи від наслідків неприємного запаху з рота, болю в шлунку, розладу травлення, спраги, будь-яких неприємних відчуттів, пов’язаних із сирим часником. Наша мета — отримати частку на світовому ринку часнику, – зазначає Халіл Абуррусс, генеральний директор “Garlidoux”.

 

 

У Держгеокадастрі розповіли, скільки землі в Україні обробляється неофіційно

2802 (Copy)
2802 (Copy)

В Україні онеофіційно обробляють близько 9 млн га землі. 

Про це це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко. 

- На мій погляд, наразі об’єктивно оцінити площу земель в тіньовому обробітку важко. Ті оцінки, які озвучувалися в аграрному комітеті на обґрунтування необхідності встановлення МПЗ – 9 млн. га – здаються мені досить вірогідними. У будь-якому разі зрозуміло, що це величезні площі, – сказав Мірошниченко.

Він додав, що обличчя земельного ринку, безумовно, зміниться.

- Думаю, дуже багато господарств т. зв. одноосібників або змушені будуть легалізуватися і укрупнюватися, або припинять існування. Загалом, МПЗ може істотно стимулювати оборот земель сільськогосподарського призначення, – наголосив заступник голови Держгеокадастру.

Джерело: agropolit.com

Вибір читачів за тиждень

Відео