Через псевдопрацівника банку житель Тернопілля втратив майже 5 тисяч гривень

180014

Житель Тернопільщини думав, що спілкується з працівником банку. Продиктував йому персональні дані своєї платіжної картки та в результаті втратив кошти. 

Як встановили правоохоронці, на телефон жителя Бучацького району спочатку надійшло смс-повідомлення про зняття коштів з рахунку. Потім до нього зателефонували нібито із банку та запитали чи проводив він будь-які транзакції з карткою. Потерпілий заперечив. Псевдобанківський працівник припустив, що з картки чоловіка намагаються зняти гроші невідомі особи. Щоб запобігти цьому, співрозмовник попросив потерпілого продиктувати йому номер картки та CVV-код. Як наслідок, зловмисник зняв звідти 4900 гривень. Тривають оперативно-розшукові заходи щодо розкриття шахрайства, пише dosie102.te.ua.

Правоохоронці вкотре наголошують: у жодному разі не можна надавати стороннім особам особисті дані банківської картки (зокрема, номер карти та CVV-код). Не розголошуйте коди, які надходять вам із банку. Будь-які банківські операції варто проводити виключно особисто в фінансовій  установі. Про випадки та спроби шахрайства слід відразу повідомляти на лінію 102.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео