Ростислав Фук

Через загибель Героїв у громаді на Тернопільщині оголосили дводенну жалобу

Вічна пам’ять Героям

Дводенну жалобу 7-8 жовтня оголосили у Заліщицькій громаді у зв'язку з загибеллю військовослужбовців Сергія Побігуна та Богдана Пастеркевича. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Заліщицька міська рада просить забезпечити приспущення (вивішування із траурною стрічкою) Державного Прапора України на будинках і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, – йдеться в повідомленні.

32-річний Сергій Побігун, уродженець села Торське, Заліщицької громади, був старшим солдатом, сапером 1 інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу військової частини А2582. Загинув 2 жовтня внаслідок підриву саморобного вибухового пристрою під час розмінування маршруту руху в районі населеного пункту Нижня Журавка Харківської області. Поховають воїна 7 жовтня, о 14:00 в селі Торське.

42-річний Богдан Пастеркевич загинув 4 жовтня під час виконання бойового завдання у селі Давидів Брід Херсонської області.

Світлий, щирий, мужній воїн-захисник, який віддав своє життя за те, що любив найбільше – свій край, свою родину, свою Батьківщину, – пишуть на сторінці Заліщицької громади.

Панахида за Богданом Пастеркевичем відбудеться сьогодні, 7 жовтня о 17:00, похорон 8 жовтня, о 13:00 у селі Дзвиняч Заліщицької громади.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Героїв із приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять.

Нагадаємо, 5 жовтня в Заліщиках поховали Героя Віталія Векліча.

Фото Заліщицької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео