Тамара Коблик

Травматолог лікарні на Тернопільщині рятував бійців на сході України

Лікар півтора місяця працював у військовому польовому шпиталі неподалік Слов'янська, що на Донеччині

Лікар-травматолог з Чортківської центральної міської лікарні добровільно відправився на фронт, де допомагав пораненим. Про це пишуть у пресслужбі Чортківської міської ради.

Кожен українець знайшов своє місце в розв’язаній московською імперією війні. Хтось відразу, не роздумуючи, взяв до рук зброю, інші стали активно волонтерити, щоб забезпечити військо всім необхідним, а чимало лікарів не чекаючи нічиїх вказівок, виключно за покликом серця попрямували туди – на кордон пекла, де щодня потрібно рятувати життя поранених бійців Збройних Сил України.

Завідувач травматологічного відділення Чортківської центральної міської лікарні, лікар ортопед-травматолог Андрій Нагірний з власної волі поїхав на схід України, де працював у польовому шпиталі та надавав першу медичну допомогу пораненим військовослужбовцям.

Лікар півтора місяця працював у військовому польовому шпиталі неподалік Слов'янська, що на Донеччині. Надавав першу медичну допомогу бійцям при мінно-вибухових травмах, кульових пораненнях тощо. Його завдання полягало в стабілізації стану поранених військових, щоб їх надалі безпечно транспортувати до медичних закладів.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео