Дарія Шевченко

Чергову допомогу медикам відправили у Козівський район (відео)

150 захисних костюмів передали сьогодні волонтери медикам Козівського району. Про те, чи достатньо забезпечений медичний заклад, зокрема його працівники, розповіла лікар-анестезіолог Тетяна Таторчук.

На даний час у нас у відділенні є двоє хворих із підтвердженою коронавірусною інфекцією. Стан їхній важкий, але стабільний. По аналізах спостерігається незначне покращення, зазначає лікар. Всім забезпечені, все в нас є, а що бракує – довозять волонтери.

Крім Козівської районної лікарні, допомогу отримав дільничний медичний заклад у селі Конюхи. У випадку спалаху коронавірусу в районі ця лікарня буде використовуватись як один із резервних пунктів прийому можливих хворих та лікування від небезпечної інфекції. 

Сьогодні вкотре доставили у  Козівську лікарню 150 костюмів, з них 50 роздали сімейним лікарям, а 100 – на нашу лікарню, яка єдина в районі приймає хворих на коронавірус. Крім того, ми ще заїхали в село Конюхи, де дали 10 костюмів та 200 пар чотирьохшарових масок. Ми розуміємо, якщо будуть забезпечені лікарі сімейної медицини, вторинну та швидку допомогу, то і ми також будемо захищені, зазначив Сергій Добалюк.

Терапевт Конюхівської дільничної лікарні Юрій Сташків зізнався, що медзаклад не є достатньо забезпечений усіма необхідними засобами захисту, проте завдяки ініціативі небайдужих, ситуація покращується. 

Погано наша лікарня забезпечена, навіть захисник масок інколи не вистачає. Дякую Івану Адамовичу, що завдяки його ініціативі нам привезли захисні костюми і маски, сказав Юрій Сташків.

Окрім 520-ти захисних костюмів для медиків Козівського району силами Гуманітарного штабу для боротьби з коронавірусом  було придбано респіратори, пірометри, захисні окуляри та щитки, рукавички та дезінфікуючі розчини.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео