Орест Сарматський

Чи весь телерадіоконтент на Тернопільщині україномовний?

Майже усі радіостанції та телекомпанії Тернопільщини наповнюють ефіри виключно україномовним продуктом.

зв'язок, телевежа

Про це йдеться у звіті представника  Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Тернопільській області Оксани Новосельської.

Зокрема, повідомляється, що Тернопільщина – у числі лідерів серед усіх місцевих радіомовників країни за обсягом україномовного контенту, лише в одного з них ранкову передачу одним із ведучих ведеться російською мовою. Радіостанції Тернопільщини за підсумками дотримання квот посідають третє місце серед усіх регіонів України щодо обсягу пісенного матеріалу українською мовою.

- Вітчизняний (у тому числі і власний) телеконтент в ефірі суспільного мовника – філії ПАТ «НСТУ» «Тернопільська регіональна дирекція» фактично становить 100% (власний - 100%), ТОВ «TV-4» – 75%. (власний - 31,30%), ПП «ТРК «Смайл» – 93,3% (власний - 86,5%), ПП «Телерадіоорганізація «ТЕРНОПІЛЬ-МЕДІА» – 100% (власний - 75,6%), - йдеться у документі.

Аудіопродукт виключно національного виробництва подають своїм слухачам місцеві радіоорганізації, причому пісенний матеріал у всіх, за винятком двох, цілковито україномовний.

Нині у Тернопільській області діють 4 телекомпанії, 10 радіоорганізацій, 3 провайдери, які надають програмні послуги.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео