Тамара Коблик

Чиновник з Тернопільщини не повернувся до України після закордонного відрядження (відео)

Міський голова Чорткова прокоментував ситуацію і повідомив, що цією справою займатимуться правоохоронці

Чиновник Чортківської міськради Тернопільської області Олександр Шликов відмовився повертатися з-за кордону після поїздки у складі делегації до Швеції та Латвії. Про це пише Фокус із посиланням на фейсбук-сторінку мера Чорткова Володимира Шматька.

Делегація міськради офіційно перебувала за кордоном згідно з дозволом на виїзд у місті Карлскруна, Швеція, для налагодження партнерських відносин та співпраці щодо отримання гуманітарних вантажів. Звідти поїхали до Латвії на запрошення громадського об'єднання «Конфедерація українців у Латвії» «Віче». Латвійські фонди подарували та гуманітарну допомогу, ми її привезли разом із делегацією, — розповів Володимир Шматько.

Однак один із членів делегації чиновник Шликов з поїздки не повернувся. На дорозі назад він сказав міському голові, що йому потрібно відвідати свою родину в Польщі, яка раніше туди переїхала.

Де зараз перебуває Олександр, я не знаю, але 10 днів ми з командою намагалися його запитати, — "коли ти повернешся, адже ти порушуєш правила повернення з-за кордону? — додав мер Чорткова.

Сам Шликов заявив, що «невдовзі повернеться», проте досі не приїхав до України. Володимир Шматько повідомив, що його справою займатимуться правоохоронці.

Відео зі сторінки Володимира Шматька у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео