Тамара Коблик

Танцюристи з Тернопільщини представлять Україну на змаганнях у США (фото)

Вихованці саме цього танцювального клубу є діючими чемпіонами України, бо минулого року вибороли гран-прі серед 120 учасників у турнірі Art Dance 2022

Вихованці чортківського танцювального клубу «RealDanceStudio» мають шанс представити Чортків і Україну на танцювальних змаганнях світового рівня у Сполучених Штатах Америки. У послужному списку цих дітей та їхньої наставниці Світлани Міщенко не одна перемога і здобуток на турнірах міжнародних рівнів.

Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

І ось шанс, котрий випадає вкрай рідко – можливість прославити Україну та рідний Чортків у фіналі Чемпіонату Світу з танців World of Dance, котрий відбудеться вже в серпні цього року у Каліфорнії. Шлях до змагань такого рівня, за словами керівниці клубу Світлани Міщенко, був дуже нелегким і сповнений випробувань, - йдеться у повідомленні. - Адже з початком повномасштабного вторгнення росії тренування клубу припинилися близько на три місяці. Більшість вихованців або тренувалися вдома самостійно, або ж через онлайн заняття. Окрім того, деякі діти просто виїхали із країни і не повернулися. Зараз у колективі, котрий може представити клуб на Чемпіонаті світу – 13 дівчат віком до 18 років, двоє із яких – вимушені переселенці з Мелітополя.

До слова, вихованці саме цього танцювального клубу є діючими чемпіонами України, бо минулого року вибороли гран-прі серед 120 учасників у турнірі Art Dance 2022. Тоді за першість чортків’яни змагалися із кращими танцюристами Києва, Дніпра, Харкова тощо.

Наступним кроком на шляху до Чемпіону світу стала участь у відбірковому турі World of Dance, котрий проходив у Варшаві. Зазначимо, що Україна бере участь у цих змаганнях лише з 2018 року. За словами Світлани, це надпотужний турнір, де свою майстерність показують кращі з кращих танцюристів всього світу. На цих змаганнях команда чортківського RealDanceStudio із танцювальною постановкою «Після…» виборола цілих три нагороди – власне переможне золото та першість у номінаціях «Найкращий костюм» та «Найкраща тема номеру».

Націленість не на результат, а танці від душі – ось основне кредо, котрим керується як Світлана Міщенко, так і її 13 вихованок, котрі власне і здобули вищезазначені перемоги.

Фото зі сторінки Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео