Члени Аграрної партії Тернопільщини взяли учать у читаннях пам’яті В’ячеслава Липинського (фото)

IMG_5269

Науково-практична конференція, присвячена 135-річчю від дня народження теоретика українського аграризму В'ячеслава Липинського, відбулася в Бережанському агротехнічному коледжі.

Організаторами заходу виступила Тернопільська обласна організація Аграрної партії України та керівництво навчального закладу.

 

IMG_5246
IMG_5246

Під час читань доповідачі знайомили присутніх з життєвим шляхом В’ячеслава Липинського, його творчим доробком, світоглядними поглядами. Особлива увага була зосереджена на тому, що цього відомого українця вважають основоположником ідеології українського аграризму.

 

IMG_5205
IMG_5205

Участь в науково-практичній конференції взяв і голова ТОО Аграрної партії України генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський, який виступив з вітальним словом, де, серед іншого, звернув увагу присутніх на політичну роботу та погляди В.Липинського.

 

IMG_5213
IMG_5213

В читаннях також взяли участь доповідачі: Г.Линник, Б.Луговий, В.Лещук, В.Парацій, Л.Зінчук.

 

IMG_5229
IMG_5229

«Захід пройшов на належному організаційному та науковому рівні. Приємно, що  викладачі і студенти з зацікавленням слухали про українця, якого, можливо, до цього часу не знали. Але ми бачимо, що люди цікавляться нашою історією, аграрними темами, українцями, які дійсно переживають за долю української землі та які є основоположниками незворотних історичних та політичних процесів», - сказав на завершення читань керівник апарату ТОО Аграрної партії Володимир Мужевич.

IMG_5198
IMG_5198

Після завершення заходу Іван Чайківський відповів на питання студентів, зокрема і про ринок праці в аграрному секторі і про працевлаштування молоді на селі і про роль аграрних підприємств і економіці країни та області.

IMG_5183
IMG_5183

IMG_5259
IMG_5259

Студенти Бережанського аграрного коледжу для присутніх підготували низку творчих виступів, в книзі для почесних гостей Іван Адамович побажав їм подальших творчих успіхів.

Вибір читачів за тиждень

Відео