Чому об’єдналися жителі Тернопільщини та Хмельниччини? (відео)

IMG_5056

Традиційним дійством “Збруч – ріка єднання” на мості між Підволочиськом та Волочиськом на межі Тернопільської та Хмельницької областей вчора, 22 січня, відзначили День Злуки. Жителі обох містечок урочисто вийшли на міст, адже саме там колись пролягав кордон між Австро-Угорщиною та Російською імперією. Таким чином мешканці показують, що Україна – єдина, і ніякий ворог не зможе нас розділити.

[embed]https://youtu.be/Fb0Kk1UIF6k[/embed]

«Це є добра традиція, згадуємо ті події, які колись сталися і їх дальше продовжуємо. Треба з’єднуватися разом, щоб була одна нація, один народ, одна церква» - Орися БЕРЕЗЮК, учасниця дійства з м.Тернопіль

«Ми об’єднані тільки територіально, можна так сказати. І зараз навіть не територіально, але об’єднані ми маємо бути за допомогою серця, розуму та історії.»  - Олег, учасник дійства з м.Волочиськ

Жителі Підволочиська та Волочиська уже традиційно відзначають це свято з національною символікою, українськими костюмами та короваєм. Окрім того на дійство завітали і представники «Аграрної партії». Вони кажуть, що єднання – це якраз те, що зможе захистити нас від агресора на сході України.

«Ця дата згуртувала велику Україну із Західно-Українською державою і фактично реалізувала прагнення мільйонів українців жити в одній соборній незалежній Україні. Не виняток є і теперішній час, і ми так само сьогодні збираємося тут, на цьому мості єднання, ми проводимо акцію разом з нашими хмельницькими побратимами.» - Володимир МУЖЕВИЧ, керівник апарату тернопільської обласної організації Аграрної партії України.

«1919 рік став початком того, що можна об’єднуватися під однією національної ідеєю. Тому сьогодні ми разом з двома регіональними організаціями, це є тернопільська регіональна організація Аграрної партії України та Хмельницька. Ми сьогодні символічно вшановуємо пам’ять цієї великої дати для нашої української історії.» - Валентин ЛОСОВСЬКИЙ, голова молодіжного крила Аграрної партії України.

Нагадаємо, саме 22 січня 98 років тому проголосили  Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Вибір читачів за тиждень

Відео