Чому проведення земельної реформи потрібно відтермінувати? (Агро-новини)
За словами офіційного представника Фонду Вільяма Мюррея (William Murray), земельна реформа, як і раніше, є важливою умовою програми. Разом з тим, щоб досягти консенсусу з ключових питань, необхідно відстрочити її до кінця року.
Про це пише «Інтерфакс-Україна».
Як повідомив Вільям Мюррей, ключовими вимогами завершення четвертого перегляду програми EFF з Міжнародним валютним фондом (МВФ) є пенсійна реформа, приватизація і боротьба з корупцією.
«Четвертий перегляд програми радою директорів можливий після того, як необхідні в рамках цього перегляду реформи будуть імплементовані. Основними з них є пенсійна реформа, заходи щодо прискорення приватизації і конкретні результати в боротьбі з корупцією», — сказав Вільям Мюррей.
Він додав, що в рамках четвертого перегляду важливими також є продовження фіскальної реформи і реформа енергетичного сектора.
Вірусні хвороби пошкодили 7% посівів сої
До 7% посівів сої у Київській та Полтавській областях пошкодили вірусні хвороби.
Про це повідомляє Держпродспоживслужба у щотижневому звіті.
Окрім хвороб, сою пошкоджують шкідники. Трипси та попелиці заселили 2-9% рослин. Довгоносики та клопи заселили 1-6% посівів сої. Листогризучими совками пошкоджено 3%, подекуди 7% рослин. Від 2 до 5% сої пошкодили вогнівки.
У Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській, Полтавській, Херсонській областях на 3-15% посівів сої живляться павутинні кліщі.
Антракноз, аскохітоз, пероноспороз, іржа, церкоспороз, септоріоз, бактеріальні опіки уразили 3%, подекуди 14% рослин.
Фахівці радять захищати сою від вищезгаданих шкідників та хвороб дозволеними препаратами у відповідності з санітарними вимогами.
Закласти гектар спаржі коштує близько $3 тис. — фермер
Початкова закладка 1 га плантації спаржі вимагає істотних вкладень —$3 тис.
Але ці гроші повністю окупляться. При стандартній урожайності до 2 т/га можна отримати з гектара більше $13 тис., пише Landlord.
Про це розповів директор господарства «Садівник» Юрій Марчук, що розташоване поблизу с. Хутори під Черкасами.
«А через п'ять років врожайність спаржі досягне 5-6 т/га, і це будуть вже зовсім інші суми», — говорить аграрій.
Разом із ягодами і фруктами Юрій Марчук почав вирощувати спаржу із 2013 р. І зовсім не випадково: за словами аграрія, вирощування цієї культури за тривалістю близьке до садівництва. Спочатку потрібно проростити насіння, потім розсаду, а плоди праці очікувати лише на третій рік.
Цієї весни фермер збирає вже другий урожай спаржі. Зі своїх 8 га він розраховує отримати 20 т. Ресторани й найбільші торгові мережі України вже замовили цей продукт.
«У мене плани — 60 га спаржі, з яких вийде 200 т спаржі в рік», — ділиться своїми очікуваннями фермер.
Юрій Марчук планує істотно збільшити не тільки площі, а й сезон збору та продажу. Подовжить сезон фермер за рахунок теплиць, де отримувати урожай можна буде вже з осені.