Чудотворній іконі на Тернопільщині майже 300 років (відео)

1484491511 (Copy)

У селі Буцнів, що під Тернополем сьогодні величний день. Там відзначили 280 років з дня визнання місцевої ікони - чудотворною.

Марія Мац, сільський голова с. Буцнів

Сьогодні, у цей різдвяний, зимовий, недільний день наші буцнівчани відзначають подвійне свято – народження Ісуса Христа, а також 280 років з дня визнання нашої  ікони – чудотворною митрополитом Афанасієм Шептицьким.

Серед запрошених і митрополит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Василій Семенюк. Селяни зустріли гостей не абияк, а в українських костюмах та на конях.

Андрій Наконечний, житель с. Буцнів

- Ми зустрічаємо його і проведемо його туди, до церкви.

Селяни кажуть, що ікона і насправді чудотворна та неодноразово лікувала людей від важких недуг.

Назар, житель с. Буцнів

В нас є така чудотворна ікона, яка дуже важлива для цього села. Кожної неділі всі моляться до цієї ікони і взагалі, коли в когось якісь проблеми, також всі просять в ікони допомоги.

Іван Лаць, парафіянин

Зі слів священика, зі слів людей, чув, що допомагає. Забирають ікону в інші парафії. Люди говорять, що лікує навіть від онкологій. Про осатаній такий випадок чув від отця Євгена.

Участь в урочистостях взяли і представники бізнесу, зокрема відомий аграрій Іван Чайківський.

Іван Чайкіівський, меценат

Скажу відверто, що церква зараз має найбільше довіру населення до себе, тому от такі дійства, як зараз проводяться, вони є дуже  важливі в житті кожної громади, і кожного українця, тому, ми сьогодні тут разом зі своїми громадами хочемо відсвяткувати таке велике свято, це потрібно і таке треба робити.

Парафіяни  також розповіли, що ікона не постійно перебуває у Буцневі, її возять як по області, так і по Україні, аби допомогти людям.

[embed]https://youtu.be/LUHIrIWECKk[/embed]

Фото автора

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео