Чи потоне Кременець у смітті, залежить від його мешканців

5b32708f15b001

Ситуація з вивезенням твердих побутових відходів у місті на Тернопільщині стала критичною та потребує негайного вирішення. З одного боку кременчани скаржаться на несвоєчасне вивезення сміття, а підприємство – на те, що лише трохи більше половини містян уклали договори на обслуговування.

Відтак, ПП «Катруб» звернулося до Кременецької міської ради щодо встановлення графіку вивезення твердих побутових відходів у Кременці. Фактично йшлося про те, що підприємство має намір майже вдвічі зменшити кількість контейнерів у місті, у які збирається сміття.

На сьогодні керівник ПП «Катруб» ставить перед фактом, що із 132-ох сміттєвих контейнерів забере 75, на 10-ти точках їх узагалі не буде. Це призведе до сміттєвого колапсу. Директор підприємства Богдан Буртак підтвердив ці наміри та зазначив, що з січня поточного року борг перед «Катрубом» сягнув 240 тис. гривень, а з 18 тис. населення міста договори укладені лише з 10 тис.,  повідомляють у Кременецькій міській раді.

– Ми повинні усвідомити, що у випадку, коли ситуація із договорами залишатиметься невирішеною, місту загрожує сміттєвий колапс. Вартість вивезення побутових відходів у Кременці на сьогодні є більш, ніж доступною, – підкреслив Олексій Ковальчук. – Переконаний, що значно важливіше і краще: заплатити 18 гривень на місяць і мати повне право вимагати виконання зобов’язань підприємством, бо в інакшому випадку умови ставитимуть місту та його мешканцям.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео