Оксана Бучко

Чи зросте ціна на газ для тернополян?

322134

Ціна на газ у листопаді подорожчає у порівнянні з жовтнем на 34,7%. Про встановлення ціни газу для населення у листопаді 2020 року на рівні 6,33 грн/куб. м з ПДВ та без урахування вартості доставки оголосив НАК «Нафтогаз України». Чи вплине це на ціну для Тернополя – поки невідомо, адже у жовтні завдяки тривалим перемовинам дирекції компанії «Газпостач» із постачальником вдалось зберегти попередню ціну.

Тож наразі діюча ціна на природний газ для потреб населення становить 5 376,00 гривень за 1 тисячу кубічних метрів з врахуванням ПДВ та тарифу на транспортування природного газу для внутрішніх точок входу і точок виходу. У «Газпостач» попередньо обіцяли втримати найбільш вигідний тариф.

Тернополян також закликають на komun.te.ua погасити борги за газ, розмір яких можна перевірити в особистому кабінеті  Gasolina або за номерами контакт-центру з розрахунків за використаний газ – 096-104-2-104 ; 51-95-95; 050-104-2-104.

Загалом, зміни цін на газ в листопаді обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо, йдеться у повідомленні gas.ua.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року оптова ціна на газ для виробників теплоенергії, яким постачається газ у рамках ПСО, становить 5374,1 грн за тисячу кубометртів (без урахування ПДВ та витрат на транспортуваня), ціна у жовтні порівняно з минулим місяцем зросла на 24%.

Також із жовтня за електроенергію платять у два рази більше, а за холодну воду – на 22% більше.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео