Орест Сарматський

Чим два дні займались у Тернополі молоді вчені?

tntu05

V Міжнародна науково-практична конференція молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій» відбулася  в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.

Наукові розробки молодих вчених та студентів здатні конкурувати на всеукраїнському та міжнародному ринках. Ця теза стала лейтмотивом проведення V Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студенів у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя, - повідомляє прес-служба вишу.

Подія ця значима. Про це говорить той факт, що дводенна конференція відбувалася під егідою Міністерства освіти і науки України  та провідних університетів України, Франції, Словенії, Польщі, Естонії, Литви, Білорусі та Марокко, Наукового товариства ім. Т. Шевченка,Тернопільської обласна організація українського союзу науково технічної інтелігенції.

Вступним словом відкрив наукове зібрання ректор університету професор Петро Ясній. Він зазначив, що така зустріч молодих науковців в університеті проводиться уже вп'яте і цьогоріч є рекордною і за кількістю учасників — 918, і за кількістю поданих тез доповідей — 505. Петро Володимирович наголосив на тому, що ринок сучасних технологій — один із найперспективніших і швидкозростаючих, а зацікавлений діалог студентів, науковців та інженерів дасть змогу обговорити найновіші рішення в галузі будівництва, транспорту, машино- та приладобудування, комп'ютерно-інформаційних технологій, харчових біо- та нанотехнологій тощо.

tntu01
tntu01

Успішної співпраці та плідних результатів учасникам конференції побажали проректор з наукової роботи, д.т.н. професор Р.М. Рогатинський та начальник науково-дослідної частини к.т.н. доц. В.О. Дзюра. Під час пленарного засідання з доповідями виступили

Л.Рибак «Системний аналіз і сучасні комп’ютерно-інтегровані технології»,  Ю.Сєліверстова, І.Сєліверстов «Перспективи використання плазмових покриттів з ультра- та нанодисперсними складовими», О.Солнцев, Є. Дем’яненко «Патентно-інформаційні дослідження і системно-морфологічний підхід до створення біоманіпулятора кінцівки руки людини», А. Гупка «Технологічне забезпечення виготовлення стрічкових гвинтових заготовок з вигнутим профілем», Д. Федорчук «Використання обладнання каркасних компоновок з МПС для абразивної обробки та випробування нових матеріалів»

tntu03
tntu03

Конференція мала розширену програму, яка складалася із семи тематичних секцій. Зокрема, пов’язаних із фізико-технічними основами розвитку нових технологій; міцністю і довговічністю елементів конструкцій; сучасними технологіями в будівництві, транспорті, машино- та приладобудуванні; комп’ютерно-інформаційними технологіями та системами зв’язку; електротехнікою та енергозбереженням; фундаментальними проблемами харчових біо- та нанотехнологій; економічними та соціальними аспектами нових технологій.

tntu04
tntu04

Ухвалені на зібранні тези опубліковані у спеціальному збірнику, найкращі з них — рекомендовані до друку в періодичних фахових виданнях, що входять до переліку міжнародних наукометричних баз даних.

Вибір читачів за тиждень

Відео