2 інвалідів війни - учасників АТО та 5 сімей загиблих військовослужбовців-учасників АТО з Тернопільщини отримають гроші на придбання житла

245659_1

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Як роз`яснив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський, цього року нашій області виділено 4 162 000 гривень сім`ям загиблих військовослужбовців та інвалідам І-ІІІ груп з числа військовослужбовців на покращення житлових умов.

«14 листопада відбулося засідання робочої групи щодо розподілу цієї субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Наразі сім`ї загиблих та військовослужбовці – інваліди, які потребують покращення житлових умов, стоять на квартирному обліку. Згідно з цією черговістю, на комісії затверджено такий розподіл суми для виплати компенсації: 436554 грн. – Бережанський район (сім`я загиблого); 416 638 грн. – Борщівський район (сім`я загиблого); 916 213 грн. – Заліщицький район (сім`я загиблого, інвалід війни ІІ групи); 1 859 232 грн. – м. Тернопіль (сім`я загиблого, інвалід війни ІІ групи); 533 363 грн. (сім`я загиблого)», - зазначив Вадим Боярський. 

Також він наголосив, що для того, щоб виплатити компенсацію в повному обсязі для всіх осіб, які перебувають у черзі на житло, додатково необхідно ще 1, 6 млн. грн.

«Ми вже підготували відповідне клопотання до Міністерства соціальної політики України», - запевнив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Вибір читачів за тиждень

Відео