Юля Вітюк

В Україні рекордно зросли ціни на тепличні огірки

З початку тижня огірки зросли в ціні в середньому на 17%. Фахівці кажуть, це може бути тимчасовим явищем

В Україні швидко зростають ціни на тепличні огірки. Темпи подорожчання, у порівнянні з попереднім тижнем, зросли у кілька разів. Про це повідомив AgroNews.

Через умови високого попиту, на ринку сформувався дефіцит пропозиції цих овочів. Постачання імпортного огірка суттєво знизилися через логістичні проблеми. Через високі фінансові ризики імпортери відмовляються поставляти продукцію на український ринок, незважаючи на стійку динаміку зростання цін на огірки на внутрішньому ринку.

Так, тільки з початку тижня тепличні огірки зросли в ціні в середньому на 17%, і сьогодні надходять у продаж по 65-100 грн/кг ($2,22-3,42/кг). До слова, на даний момент тепличний огірок в Україні вже надходить у продаж у середньому в 1,6 раза дорожче, ніж на початку квітня минулого року. 

Представники тепличних господарств заявляють, що через похолодання, темпи дозрівання огірка в теплицях суттєво уповільнилися, що спричинило зниження вибірок у господарствах.

Та все ж більшість ключових гравців ринку сходяться на думці, що чергове подорожчання в даному сегменті може бути тимчасовим явищем. Як тільки встановиться тепла погода, вибірки огірків у місцевих тепличних комбінатах почнуть збільшуватися, що призведе до зниження відпускних цін у даному сегменті.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео