Ростислав Фук

В Україні прогнозують суттєве зниження виробництва сиру

Базові ціни на сир залишаються досить високими, а в окремих випадках навіть зросли, кажуть експерти

Продажі сирів у грудні у передсвятковий період порівняно з осінніми місяцями зросли, проте виявилися значно меншими за торішні. Про це пише аgronews.ua.

Виробники могли б отримати і більший ріст продажів, якби знизили ціни. Дехто з них скористався цією можливістю і збільшив кількість промоакцій задля підвищення обсягів реалізації, благо рентабельність дозволяла використання таких маркетингових заходів, — зазначають аналітики.

Базові ціни на сир залишаються досить високими, а в окремих випадках навіть зросли. При цьому європейські сири останніми тижнями стрімко дешевшають, тобто зростає загроза збільшення їх імпорту до України, адже за цих умов логічно виглядатиме закупівля торговельними мережами сиру в ЄС, де він на чверть дешевше, ніж пропонують вітчизняні виробники, пояснюють експерти.


У січні попит на сир знижуватиметься, і сироварам, напевно, доведеться скорочувати обсяг виробництва. Враховуючи ймовірне відновлення імпорту, в 2023 році можна очікувати подальшого скорочення виробництва сиру, — вважають спеціалісти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео