Тамара Коблик

Данія і Нідерланди нададуть Україні 61 літак F-16

Українські пілоти та інженери вже розпочинають тренування

Нідерланди й Данія взяли на себе зобов’язання передати Україні винищувачі F-16 після виконання умов для такої передачі. Про це розповів у своєму телеграм-каналі президент України Володимир Зеленський.

Сьогодні робимо ще один крок на посилення повітряного щита України. F-16, - написав Володимир Зеленський. - Літаки, які ми використаємо, щоб тримати російських терористів подалі від українських міст і сіл. Ми з Марком Рютте домовились про кількість F-16, які будуть надані Україні – після тренування наших пілотів та інженерів. 42 літаки. І це лише початок.

Данія також офіційно підтвердила передачу 19 багатофункціональних винищувачів F-16 Україні. Кількість літаків оголосила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен. Вона додала, що перші 6 літаків полетять з Данії до України ближче до Нового року.

Разом із командою відвідав авіабазу Королівських військово-повітряних сил Данії Fighter Wing Skrydstrup. І маємо потужну новину: плюс 19 літаків F-16 для України, - написав Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі.

Фото Міністерства оборони Данії

Вибір читачів за тиждень

Відео