Дарувати квіти – то ціла наука і справжнє мистецтво

На правах реклами

Найпростіший та вдалий спосіб підняти настрій людині, або виявити увагу, або розповісти про свої почуття – це презентувати букет квітів або композицію чи навіть рослину у вазоні.

квітковий магазин

Флористи пропонують вам кращі варіації, залежно від того це букет для колеги чи коханої, на весілля чи на хрестини, бюджетний чи преміально-ексклюзивний. Квітковий магазин пропонує не просто свіжі та якісні екземпляри, УкраФлора – це ще і величезний асортимент квітів з усіх усюд. Саме тому, підібрати кращі рослини для конкретного букета чи інтер’єрної композиції не складно. Хоча, можливо, якраз величезний асортимент і ускладнює вибір. Але на допомогу завжди прийдуть професійні флористи. До речі, спеціалісти квіткової індустрії радять визначитися не тільки з видом та сортом рослини, а і з її кольором. Бо «розмовляють» рослини якраз своїм кольором. І якщо в цьому помилитися, можна потрапити у дуже незручну ситуацію.

Кольоровий лікбез

Природа – це справжній художник, який створює неймовірні шедеври. Якщо мова про квіти, то неможливо перерахувати всі відтінки в яких доступні рослини. Але безперечно, для букетів колір квітів має значення. Бо це фактично мова квітів, яку не варто ігнорувати.

Отже, для квіткових композицій та букетів частіше за все використовують рослини в таких кольорах як:

  • Білий;
  • Жовтий;
  • Червоний;
  • Синій;
  • Помаранчевий;
  • Рожевий.

Білий колір асоціюється з невинністю, чистотою, вишуканістю, елегантністю. Тому не дивно, що саме рослини в білій відтінковій гамі дарують на весілля, хрестини, народження дитини або на день народження маленьким дітям.

Другий за рівнем «ніжності» вважається рожевий колір, а точніше його світлі варіації. Бо вже темно рожеві квіти, фіолетові чи рослини кольору «фуксії» призначені для вираження більш інтенсивних емоцій.

Правда якщо мова йде про емоції, пристрасть та кохання – без червоного не обійтися. Також темно червона палітра чи бордова асоціюється з мужністю, амбіційністю, тому саме квіти у таких відтінках презентують колегам або бізнес-партнерам.

Жовтий: Процвітання, Успіх, Гармонія, Радість життя. Але будьте обережні, бо якщо дарувати жовті квіти коханій людині, може виникнути невдала ситуація, бо у більшості країн ці рослини асоціюються з розставанням.

Помаранчевий: велич, краса, життєрадісність, рівновага розуму та почуттів. Прекрасний вибір, коли треба підібрати букет для колеги, друзів чи шкільного вчителя.

Синій: чистота, неприступність. Не такий «частий» колір, але сині квіти зустрічаються в природі. Крім того, людина завжди допомагає природі вдосконалювати шедеври і завдяки секретам вирощування, квіткові магазини навіть пропонують сині троянди. Правда такі квіти – то на особливий смак, які чорні троянди.

З чорними квітами теж варто бути обережним. Хоча, якщо треба підібрати букет для партнера з країни Сонця що сходить (Японії), то вже краще презентувати чорні троянди аніж білі. Бо білий у Японії асоціюється з журбою та має траурне «забарвлення».

букет троянд

Можна заплутатися в кольорах, значеннях, особливостях кожного відтінку. Але якщо ви довіряєте створення букета професійному флористу UkraFlora, то уникнете будь-яких квіткових непорозумінь.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео