Орест Сарматський

Де навчилися вирощувати салат без людей? (Агро-новини)

тр29

У Кіото з’явиться ферма на якій салат вирощуватимуть роботи, людей там не буде взагалі, повідомляє сайт «Популярная механика».

Компанія Spread виробляє салат-латук - дуже популярний овоч в Японії. Роботизована ферма «Овочева фабрика» - це новий проект компанії. На цій фермі планують виробляти 30 тис. головок салату на день. Весь виробничий процес організований без участі людей.

Все будуть виконувати роботи: вони будуть сіяти і поливати салат, а також зрізати головки. Втручання людей знадобиться лише тоді, коли датчики, які встановлені в теплиці, зафіксують якісь відхилення від виробничого плану.

2902
2902

Організація «Овочевої фабрики» буде за типом вертикальної ферми: овочі на таких фермах ростуть у кілька поверхів під світлом світлодіодних ламп.

У Мінагрополітики визначили, як реформуватимуть земельні відносини до 2018 р.

Робоча група при Мінагрополітики визначила основні напрями реформування у сфері земельних відносин до кінця 2017 р., повідомили на сайтіДержгеокадастру.

Пріоритетним напрямом роботи на найближчі місяці було визначено формування концептуальних засад обігу сільськогосподарських земель, розробка та подання на розгляд Кабінету Міністрів України законопроекту «Про обіг земель сільськогосподарського призначення».

2901
2901

У рамках цього напряму передбачено створити національну платформу для проведення електронних аукціонів з метою забезпечення максимальної прозорості продажу державних та комунальних земель, а також надати можливості її використання для угод купівлі-продажу приватним особам.

Крім того, передбачено інтенсифікувати роботу зі створення Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

Компенсація за вітчизняну техніку не зацікавила фермерів

Згідно інформації Департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій, аграрії Донеччини в 2016-2017 рр. не користувались державною програмою компенсації вартості при купівлі вітчизняної техніки. Незважаючи на це, продажі сільгосптехніки потроху зростають, повідомляє Traktorist.ua.

2903
2903

За офіційними даними Донецької облдержадміністрації, в 2016 р. на території Донецької області було продано 47 тракторів, 26 комбайнів та 194 одиниці іншої техніки, всього на суму 305 млн грн. За 5 місяців 2017 р. продажі становили 26 тракторів та 8 комбайнів на додачу до 86 одиниць іншої техніки. Вартість придбаної в 2017 р. техніки становить 133 млн грн.

Разом з тим, парк техніки оновлюється мінімальними темпами, оскільки продані кілька десятків машин становлять незначну частку з наявних в господарствах 4 269 тракторів та 1 096 зернозбиральних комбайнів.

Вибір читачів за тиждень

Відео