Орест Сарматський

Де удвічі зросте рентабельність виробництва? (Агро-новини)

08

Прогнозована рентабельність виробництва тваринницької продукції 2017 р. — на рівні 14,6%, що вдвічі більше, ніж у 2016 р. — 7,7%.

Про це йдеться в матеріалі директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка на сайті інституту.

На думку вченого, цього року прибутковим буде виробництво великої рогатої худоби, свинини, птиці й молока. Уперше за часів незалежності України виробництво м’яса великої рогатої худоби стане рентабельним. Внаслідок різкого зростання цін на внутрішньому ринку його рентабельність у 2017 р. може скласти 6,7% проти -24,8% у 2016 р.

Прогнозується збереження тенденції зростання прибутковості виробництва м’яса птиці (без промислової переробки). Його рентабельність зросте майже в 3,5 рази — 17,3% проти 5,0% торік.

Рентабельність свинини, виробництво якої торік було збитковим (-4,5%), у 2017 р. складе 13,4%, це на 12,7% більше показника 2016 р.

0801
0801

Рентабельність виробництва молока збільшиться до 20,6% проти 18,2% минулого року.

Виробництво яєць у 2017 р. стане збитковим унаслідок зростання їх собівартості на 20% при зменшенні на 2,1% ціни реалізації. Це перший випадок із 2006 р. (рентабельність -6,8%), коли рентабельність цього виду тваринницької продукції буде збиткова — 13,2%.

Виробництво м’яса овець та кіз стане менш збитковим. Рентабельність складе -23,8% проти -35,2% 2016 р.

Рентабельність виробництва вовни зменшиться з -31,8% минулого року до -44,5% 2017 р.

Український земельний кадастр — кращий в світі, стверджують чиновники

У Держгеокадастрі стверджують, що світовий банк визнав український земельний кадастр одним із найдосконаліших в світі. Про де йдеться на сайті установи.

При цьому чиновники посилаються на відео, розміщене на сайті Світового банку,  де сказано, цитуємо:

«Єдиний електронний земельний кадастр був створений відповідно до найкращих світових стандартів».

0802
0802

Крім того, за інформацією на відео, новий кадастр зменшить вартість реєстрації земельних ділянок  на 2/3 завдяки скороченню часу реєстрації та зменшення масштабів корупції. Час реєстрації скоротиться із декількох днів до 21 хвилини в середньому та буде проводитися протягом одного візиту до центру реєстрації.

В Україні відкриють біотехнологічний агроіндустріальний парк  

У 2018 р корпорація UKRAVIT відкриє біотехнологічний агроіндустріальний парк. Про це повідомив власник групи компаній UKRAVIT Віталій Ільченко під час прес-конференції. Об’єкт планують побудувати в м Черкаси, повідомляє latifundist.com.

«Це буде дуже великий проект, територія займатиме майже 50 га. Його реалізація, я думаю, буде поетапна. Зараз ведемо переговори з міжнародними фінансовими організаціями, тому що в Україні такі інвестиції зараз дуже важко знайти на це виробництво», — розповів Віталій Ільченко.

0803
0803

Також він додав, що на виробництві буде глибинна переробка сільськогосподарської продукції, тобто синтез діючих речовин.

«Ми хочемо зараз перейти від імпорту діючих речовин, які ми використовуємо у своїй технології виробництва, на випуск власних. Таким чином, збільшити нашу конкурентну перевагу серед інших компаній, які в основному імпортують засоби захисту рослин», — підсумував власник групи компаній UKRAVIT.

Вибір читачів за тиждень

Відео