Віра Олександрович

Декому на Тернопільщині ще винні 76 мільйонів

гривні

Тернопільському бізнесу вже віддали 345 млн грн податку на додану вартість (ПДВ). Залишок невідшкодованого - 76 млн грн.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Про бажання відшкодувати ПДВ у січні-серпні 2020-го повідомили 125 суб’єктів господарювання з Тернопільського краю, - звітують податківці. - Заявлена ними сума бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок склала 336 млн гривень.

До речі, на початку вересня платникам податків з Тернопілля повернули із держбюджету 345 млн грн ПДВ. Загальний залишок невідшкодованого - 76 млн грн, зокрема, 60 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, 16 – на стадії судового та адміністративного розгляду.

- З початку року за результатами проведених перевірок податківці упередили 5 млн грн неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування ПДВ, - уточнюють у податковій. - Загалом на теренах краю платниками ПДВ зареєстровані 2767 юросіб.

Варто зазначити, що із початку року фактично кількість платників ПДВ-юросіб збільшилася на 111 або зросла на 5,4%. Порівняно ж із січнем-серпнем торік їхня кількість зросла на 113 осіб або на 4,3%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео