Дарія Шевченко

3 грудня – Міжнародний день осіб з інвалідністю

t_1_67_main

Традиційно 3 грудня заведено вважати Міжнародним днем осіб з інвалідністю. Тернополяни закликають небайдужих людей піклуватись про них, не забувати, що їм потрібна підвищена увага. За статистичними даними, в Україні близько 3 млн людей з інвалідністю.

- Ліки, продуктові набори, пільги на медичне обслуговування, пенсії й дотації, спеціально оснащений транспорт – це все потрібно людині з обмеженими можливостями. Але не будемо забувати про головне – найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння. Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов`язання щодо створення для цих людей необхідних правових, соціально-побутових і соціально-психологічних умов для задоволення їх потреб у відновленні здоров`я, матеріальному забезпеченні, посильній трудовій та громадській діяльності, - йдеться у дописі.

Зокрема, спеціалісти Підволочиського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування готові вислухати кожну людину, яка під час нещасного випадку на виробництві втратила працездатність. На обліку перебуває 170 потерпілих, в тому числі: 4 особи з інвалідністю І групи, 17 - ІІ групи, 96 - ІІІ групи. Представники відділення відвідали осіб з інвалідністю.

Їм виплачено відшкодування та страхові виплати. На лікарські препарати та санаторії відділення влада також виділяє кошти. Крім того, особи з інвалідністю беруть участь у Всеукраїнській спартакіаді серед потерпілих на виробництві «Сила духу».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«260837,260838,260839»]

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео