Оксана Бучко

Депутати навіть побитись нормально не можуть: після бійок в Тернопільській облраді до медиків не звертались (фото, відео)

IMG_20180605_140754 (Copy)

Питання щодо внесення змін до Перспективного плану територій громад – стало єдиним, яке намагались розглянули на сесії Тернопільської облради 5 червня. Депутати кілька разів побились, деякі виступили під крики «Ганьба!», а люди розійшлися із планами перекриття дороги. Єдиного питання, яке стосувалось ОТГ, так і не вирішили. Засідання перенесли на п’ятницю, 8 червня.

- Я жителька села Великий Глибочок, як і більшість жителів, які не хочуть об’єднуватись із Тернополем, - розповідає Лілія Лаврів. -  Таким чином ми захищаємо себе від загрози зробити сміттєзвалища на нашій території. Також ми боїмося за школи, спостерігаючи ситуацію зі школою мистецтв. Ми хочемо приєднатись до Білецької ОТГ. Але на даний час ще проходимо етапи оформлення документів. Адже ми все робимо згідно закону.

IMG_20180605_131503 (Copy)
IMG_20180605_131503 (Copy)

Таку позицію підтримує частина сусідніх сіл (Біла, Чистилів, Ігровиця, Плотича, Ігровиця, Горішній Івачів, Долішній Івачів). Та питання складу як Тернопільської, так і Білецької ОТГ залишили відкритим. Після сутичок депутати прийняли рішення за перерву до п’ятниці.

- Під час сесії сьогодні відбулось декілька сутичок, в яких взяли участь близько 40 осіб,  - розповів керівник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. – Постраждалі до медичних закладів не звертались. Все було під контролем.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Qoe1qDMiJO0[/embed]

Детальніше про сьогоднішнє засідання сесії читайте згодом.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео