Тетяна Бакай

Десятки людей стоять у черзі біля ЦНАПу у Тернополі (відео)

10 липня черга вже менша, а от у попередні дні тут були сотні людей, розповідають тернополяни, з якими поспілкувалася журналістка Терену 

Довгу чергу біля ЦНАПу на вул. Острозького можна побачити останнім часом у Тернополі. 10 липня близько 12.00 тут були десятки людей, які прийшли оновити військово-облікові дані. Як розповідають вони, чекати доводиться і по декілька годин, труднощів ще й додає сильна спека на вулиці. 

Я медикиня, відтак є військовозобов’язаною, тому прийшла оновити дані, оскільки маю нове прізвище. Підійшла нещодавно, тож недовго чекаю. Але черга рухається швидко, думаю за годину дійде до мене, — розповідає тернополянка Марія. 

Загалом серед охочих оновити дані більшість чоловіки різного віку. 

Стою у черзі вже хвилин 40, прийшов аби поновити свої дані, адже я військовозобовʼязаний. Думаю за годинки дві вже мав би справитись, — каже Дмитро. 

10 липня черга дещо менша, розповідають тернополяни, а ще вчора, 9 липня, тут були сотні людей. 

Я приходив ще вчора, стояв у кінці черги, довго стояв, кілька годин, не дочекався і пішов додому. Сьогодні повернувся, людей менше, то думаю справлюсь швидко, — зазначає тернополянин Микола. 

Прокоментувати ситуацію з чергами журналістка Терену звернулася до працівників ЦНАПу, однак поспілкуватися не вдалося, оскільки вони мають дуже багато роботи. Кажуть, якщо збоїв у роботі системи не буде, то й черга рухатиметься швидко. 

Нагадаємо, оновити облікові дані військовозобов’язані віком від 18 до 60 років повинні до 16 липня. Крім ЦНАПу, це можна зробити у місцевих ТЦК, а також у мобільному застосунку Резерв+.

Фото, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео