Віра Олександрович

Деякі тернопільські пенсіонери гроші за січень отримають швидше

Пенс_фонд

Пенсію за січень 2018 року частині тернополян і жителів Тернопільського району виплатять ще у грудні 2017-го.

Про це «Терену» повідомила начальник Тернопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Тетяна Глух. Вона порадила з усіх питань, пов’язаних із виплатою пенсій, звертатися на “гарячу лінію» (див. довідку унизу – прим.).

- Зазвичай пенсії виплачують щомісяця у період із 4-го до 25 числа в установлену дату виплати, що відома кожному пенсіонеру, - нагадує Тетяна Глух. – Проте, щоб не виникло проблем із виплатою пенсій через святкові і вихідні дні у січні 2018-го, в Уряді вирішили: пенсію за січень наступного року частково варто виплатити ще у грудні цього.

Отже, пенсіонерам, які отримують пенсію через банківські установи і мають дату виплати із 4 до 13 січня 2018 року, гроші на їхні банківські рахунки зарахують у період із 26 до 28 грудня цього року.

- Пенсіонери, які отримують пенсію через поштові відділення і мають дату виплати із 4 до 8 січня 2018 року включно, гроші отримають до 31 грудня 2017 р., - пояснює фахівець. - Пенсіонерам, які із різних причин в останні дні грудня не зможуть отримати пенсію за січень 2018-го (у тому числі ті, які не отримали пенсію за грудень 2017 р. – прим.), зможуть звернутися на пошту, починаючи із 5 січня 2018-го.

Для пенсіонерів, які отримують пенсію через банківські установи і мають дату виплати пенсії до 25 січня, або через поштові відділення і мають дату виплати пенсії із 9 до 25 січня, пенсію виплатять - як зазвичай, тобто в установлені дати виплати, наголосила Тетяна Глух.

Фото із відкритих джерел

Довідка. З усіх питань, пов’язаних із виплатою пенсій, можна звертатися до Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області. Там діє “гаряча лінія» за номерами: - (0352) 23-58-39 - для жителів Тернополя; - 53-51-54 - для жителів Тернопільського району. Окрім того, можна звернутися у відділ обслуговування громадян: - 23-53-16 - для жителів Тернополя; - 53-51-54 - для жителів Тернопільського району.

Вибір читачів за тиждень

Відео