Тамара Коблик

Дієтологи назвали 6 корисних продуктів, які знизять кров’яний тиск

Деякі продукти, багаті калієм, клітковиною та антиоксидантами, можуть допомогти в боротьбі за нормальний тиск

Дотримання здорової дієти необхідне для боротьби з високим кров’яним тиском і зміцнення здоров’я серця. Хоча медикаментозне лікування може бути необхідним, додавання до раціону правильних продуктів харчування також може суттєво змінити ситуацію. Про це повідомляє Уніан.

Деякі продукти, багаті калієм, клітковиною та антиоксидантами, можуть допомогти в боротьбі за нормальний тиск.

Експерти в галузі здоров’я і дієтологи Ліза Річардс, Лаура Алі, Джессі Федер і Кетрін Гервасіо назвали продукти, які покращують здоров’я.

Волоські горіхи.

Волоські горіхи багаті на омега-3 жирні кислоти, клітковину й антиоксидант під назвою елагова кислота – все це може допомогти знизити ризик серцевих захворювань та інсульту, – зазначає Алі.

Ба більше, дослідження, опубліковане в журналі Американської асоціації серця, “показало, що заміна волоських горіхів продуктами з високим вмістом насичених жирів допомогла знизити кров’яний тиск протягом 6 тижнів”.

Листова зелень

Темна листова зелень, така як капуста, шпинат і рукола, багата на калій, який допомагає ниркам виводити із сечею більше натрію, – каже Федер. Це допомагає з часом знизити кров’яний тиск.

Крім того, він зазначає, що листова зелень містить багато харчових волокон і антиоксидантів, “які, як було показано, також відіграють роль у зниженні кров’яного тиску”.

Насіння льону

Насіння льону містить багато клітковини, яка допомагає поліпшити здоров’я кишківника, вивести токсини з організму і знизити рівень холестерину. Кожна з цих переваг клітковини як побічний ефект сприяє зниженню кров’яного тиску, – пояснює Річардс.

За її словами, щоб отримати максимальну користь від цього насіння, потрібно обов’язково вживати мелене насіння льону.

Йогурт

Кальцій змушує серцевий м’яз скорочуватися, перекачуючи кров по тілу, – пояснює Алі.

Одним із прекрасних і смачних джерел кальцію є йогурт.

Дослідження показали, що у людей, які їдять п’ять і більше порцій йогурту на тиждень, ризик високого кров’яного тиску значно нижчий, ніж у тих, хто їсть його рідше, ніж раз на місяць, – ділиться Елі.

Буряк

 Федер пояснює, що буряк “містить велику кількість сполуки, яка називається оксидом азоту, що допомагає розслабити кровоносні судини і з часом знижує кров’яний тиск”.

Банани

Банани, ймовірно, мають найвищу репутацію, коли йдеться про калій для регулювання кров’яного тиску, – каже Гервасіо. В одному банані середнього розміру – близько 120 г – міститься приблизно 422 мг калію. Це становить 16% від адекватної норми споживання для дорослих жінок і 12% для дорослих чоловіків.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео